Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΑΘΗΝΑ

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Όχι στα νέα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα! Κάτω η Κυβέρνηση και το μνήμονιό της! Διαγραφή του εξωτερικού χρέους! εργατική εξουσία!
Την ώρα που το εργατικό κίνημα δίνει τη σημαντικότερη μάχη των τελευταίων δεκαετιών, το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα έχει φτάσει σε ένα οριακό σημείο εξαιτίας της καπιταλιστικής χρεοκοπίας.
Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης των ανδρεικέλων της τρόϊκας για την ψήφιση του «νέου Νόμου Πλαίσιο» το Γενάρη του 2011 και με επίκεντρο τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής από το 2013 πρέπει να σημάνουν συναγερμό δράσης για το μαθητικό, φοιτητικό εν γένει εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα. Για να αποτραπεί το εφιαλτικό σχέδιο για έναν «καλλικράτη στην εκπαίδευση», μια τεράστια κοινωνική καταστροφή με το κλείσιμο των δεκάδων σχολών, την μείωση των εισακτέων, τη μονιμοποίηση της υπόχρηματοδότησης, την πρόσδεση του εκπαιδευτικού συστήματος στις κερδοσκοπικές επιδιώξεις του χρεοκοπημένου κεφαλαίου, τη δημιουργία μιας γκρίζας ζώνης αποκλεισμού της προλεταριακής νεολαίας από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία, την κατάργηση του ασύλου, την υπονόμευση του εναπομείναντα δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Στο δρόμο των αγώνων της νεολαίας σε όλο τον κόσμο, τις καταλήψεις του 2006-7 και την εξέγερση του Δεκέμβρη, να αναπτύξουμε ένα σχέδιο δράσης για την ανατροπή του μνημόνιου, την ανατροπή της Κυβέρνησης και κάθε άλλης κυβέρνησης των καπιταλιστών, τη διαγραφή του χρέους που μας πνίγει καθημερινά και καταδικάζει την Παιδεία στο μαρασμό. Να ενώσουμε τον αγώνα μας με τον αγώνα της νεολαίας και της εργατικής τάξης στην Ευρώπη, τη Λατινή Αμερική και όλο τον κόσμο, να διαμορφώσουμε το δικό μας πρόγραμμα για μια εργατική σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση στην Παιδεία και την κοινωνία. Για την επίτευξη αυτών των στόχων σας καλούμε να πάρετε μαζί με την ΟΕΝ μέρος στην προετοιμασία και διεξαγωγή της Ανοιχτής Συνδιάσκεψης για την Παιδεία, το Σάββατο 24 Οκτώβρη σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθεί άμεσα.
Συμβούλιο Δράσης της ΟΕΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (νεολαία του ΕΕΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου