Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ "ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ"

Υποτιμάει την νοημοσύνη μας ο "Ριζοσπάστης"

Του Γ. Γ.  Ε, πάει πολύ ο «Ριζοσπάστης» να υποτιμάει τόσο πολύ την νοημοσύνη μας. Και δεν μας ενδιαφέρει καθόλου που αφιερώνει σήμερα τόσο χώρο για να επιτεθεί στην «Ελευθεροτυπία» για ένα άρθρο που έγραψε συντάκτης της, ο Ν. Κιάου, για την στάση που κράτησε το ΚΚΕ  για τις κινητοποιήσεις την περασμένη Δευτέρα, με αφορμή τα δύο χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Αστική φυλλάδα είναι η «Ελευθεροτυπία» και η Μάνια Τεγοπούλου που την διευθύνει τώρα, έχει κάνει την πάλαι ποτέ «εφημερίδα των συντακτών» να πελαγοδρομεί ανάμεσα σε ένα αναγνωστικό κοινό που απευθυνόταν τόσα χρόνια και στις σκοπιμότητες που αποσκοπεί η εργοδοσία της σήμερα.
Αλλωστε έχουν χοντρά προηγούμενα ΚΚΕ και «Ελευθεροτυπία»

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας. Όπως γράφαμε τότε σε ανάρτησή μας   "Στις 6 Δεκέμβρη δεν είδαμε καθόλου το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Είδαμε μόνο στο Ριζοσπάστη της Τρίτης 7/12 ένα «ιδεολογικό» άρθρο και ένα «ρεπορτάζ» 10 σειρών, ανάλογου περιεχομένου, για ότι έγινε σε όλη την Ελλάδα την χτεσινή ημέρα. Το ρεπορτάζ είχε τίτλο «Δυο χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κάποιοι προσπάθησαν να παίξουν το γνωστό «κλεφτοπόλεμο» που εντείνει την καταστολή.»
Τα συμπεράσματα δικά σας".

Και αυτή είναι η αλήθεια. Το ΚΚΕ ότι ξεφεύγει από τα κομματικά του πλαίσια το χαρακτηρίζει «προβοκατόρικο» και όποια αυθόρμητη κίνηση και να υπάρξει ψάχνει να βρει πίσω της υποκινητές. Να θυμίσουμε πώς χαρακτήρισε χιλιάδες διαδηλωτές που φώναξαν το σύνθημα «να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή»;

Να πάμε και λίγο στο παρελθόν:

«Εμείς λέμε πως, σ' ό,τι αφορά στη "17 Νοέμβρη", πρόκειται για μια οργάνωση που τα νήματά της τα κινούν αμερικανικές, ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, έξω από την Ελλάδα, και πιθανόν και εσωτερικές. Είμαστε δε βέβαιοι ότι οι κυβερνήσεις που πέρασαν, και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν δεν είχαν άμεση ανάμειξη σ' αυτό - δεν έχουμε τέτοιες αποδείξεις για να το πούμε - ξέρουν ότι πίσω από τη "17 Νοέμβρη" βρίσκονται ξένα κέντρα».

Αλέκα Παπαρήγα 11 Ιούλη 2002

«Τη βομβιστική ενέργεια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με θύματα, την καταδικάζουμε, είναι καραμπινάτη προβοκάτσια. Δεν το πιστεύει ούτε μικρό παιδί ότι στο συγκεκριμένο υπουργείο μπορούν να φτάνουν ανεξέλεγκτα δέματα στο γραφείο του υπουργού ή του υπασπιστή του. Επομένως, αποκαλύπτει δράση μηχανισμών διαφόρων ιμπεριαλιστικών επιτελείων και υπηρεσιών εντός και εκτός Ελλάδας που αλωνίζουν μέσα στον κρατικό μηχανισμό και δρουν με συγκεκριμένους σκοπούς, για μονοπωλιακά συμφέροντα και ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς, εντός και εκτός Ελλάδας».

Ριζοσπάστης 27 Ιούνη 2010

Μιλάμε ότι το κόμμα του Περισσού έχουν μεγάλο κόλλημα  με την προβοκατορολογία.
Δεν ήταν το έντυπο της Πανσπουδαστικής –φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ- που χαρακτήριζε «300 προβοκάτορες του Ρουφογάλη» αυτούς που ξεκίνησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου;

Το ίδιο ακριβώς έκανε και με τον Δεκέμβρη του 2008 όταν ο «Ριζοσπάστης»   είχε κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο σχόλιο στα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 που περιέγραφε «σχέδιο αποσταθεροποίησης» και αναρωτιόταν: «Ποιοι και πώς συντονίζουν αυτή τη δράση των δήθεν αγανακτισμένων που εκτονώνονται με τυφλή βία;».

Στο ίδιο μήκος κύματος και  η Αλέκα Παπαρήγα  μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε: «Ξένες μυστικές υπηρεσίες κρύβονται πίσω από τα σοβαρά επεισόδια των τελευταίων ημερών».

Οι εξελίξεις, όμως, στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη όπως και στα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 απέδειξαν ότι καμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν είχαν οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ. Αυτό όμως δεν εμποδίζει αυτούς που καθορίζουν την πολιτική γραμμή του Περισσού, να επιμένουν σε θέσεις που η ίδια η πραγματικότητα έχει διαψεύσει παταγωδώς.

πηγη απο http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/12/blog-post_1838.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου