Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΑΓΕΛΛΙΑ ΕΕΚ

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
     KATAΓΓΕΛΙΑ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ-Τροτσκιστές) καταγγέλλει την κυβέρνηση Παπανδρέου για το όργιο αστυνομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας και τον διωγμό των 300 μεταναστών απεργών πείνας από τη Νομική Σχολή της Αθήνας, τα χαράματα της 28ης Ιανουαρίου. Το ίδιο τo άσυλο, για το οποίο τόση δημαγωγία υπήρξε, έγινε από κυβερνητικές, κρατικές και πρυτανικές αρχές  κουρελόχαρτο.  
Είχε προηγηθεί πενθήμερη εκστρατεία ανθρωποφαγικού ρατσισμού από κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ και από την ηλεκτρονική δικτατορία των ΜΜΕ, προκειμένου να απομονωθούν οι απεργοί πείνας και να τσακισθεί κάθε κίνηση αλληλεγγύης προς αυτούς.
Το ανίερο μέτωπο ΠΑΣΟΚ- ΝΔ - ΛΑΟΣ βρήκε στήριξη  και στους γραφειοκράτες του ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» που μίλησαν κι αυτοί για «υποκινητές» και «προβοκάτορες», στρέφοντας όλα τα πυρά στον «τυχοδιωκτισμό» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα στο Δίκτυο, που στοχοποιήθηκαν και δαιμονοποιήθηκαν.  Σκηνές πολιτικής αθλιότητας, όπως εκείνες του Δεκέμβρη 2008 επαναλήφθηκαν. Η άσκηση ολόπλευρης ασφυκτικής πίεσης, στην ηγεσία του ΣΥΝ, έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα: κάλεσε την Πέμπτη 27/1 τους απεργούς πείνας να εγκαταλείψουν τη Νομική.
Υπηρετώντας τις αξιώσεις των δυνάμεων καταστολής του κράτους, της κυβέρνησης, όλου του αστικού πολιτικού συστήματος, των παραφυάδων του σαν τη Ντόρα και των κολαούζων του σαν την ΔΗ.ΑΡΙ και με την επιστράτευση ακόμα και των συνεργαζόμενων με το κράτος «μεταναστευτικών» οργανώσεων/σφραγίδα, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε να άρει το άσυλο και έκανε δυνατή την περικύκλωση ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου όπου στεγάζεται η Νομική από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Φόβος όλων των παραπάνω ήταν το ενδεχόμενο να αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης γύρω από την “κατάληψη της Νομικής” μέσα από το οποίο θα σφυρηλατούνταν η κοινή αγωνιστική  δράση ντόπιων και μεταναστών εργατών ενάντια στην αθλιότητα που μας καταδικάζει η καπιταλιστική χρεοκοπία.
Η χρονική στιγμή της “ανακατάληψης” της Νομικής δεν είναι τυχαία: Την ίδια ώρα που κορυφωνόταν η πολιορκία της σχολής από την αστυνομία, η τρόικα αλώνιζε ξανά στην χώρα, ο πρωθυπουργός-ανδρείκελο του ΔΝΤ/ΕΕ/ΕΚΤ διαπραγματευόταν τους όρους της αναδιάρθρωσης του γιγάντιου εξωτερικού χρέους στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Οι μετανάστες απεργοί πείνας μαζί και οι αλληλέγγυοι προς τον αγώνα τους οργάνωσαν τελικά την έξοδό τους από τη Νομική και την μετεγκατάστασή τους σε κτίριο στην οδό Ηπείρου και Πατησίων.
Το ΕΕΚ χαιρετίζει τον μεγαλειώδη αγώνα των 300 απεργών πείνας μαζί και όσους στάθηκαν στο πλευρό τους και ταυτόχρονα καλεί όλους τους εργαζομένους να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους προς των αγώνα των μεταναστών που συνεχίζεται.
  

ΕΕΚ-Τροτσκιστές
ΑΘΗΝΑ, 28/1/2011

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου