Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ:
Τη Κυριακή 27 Μάρτη χιλιάδες οδηγοί που επέστρεφαν από το τριήμερα ξαναβρήκαν τα διόδια όλης της Ελλάδας ανοικτά από τις Επιτροπές Αγώνα που από την ημέρα ψήφισης της «ν»τροπολογίας Ρέππα πύκνωσαν τις δράσεις τους εναντίον των ληστών των δρόμων.
Σε σχέση με την προηγούμενη κινητοποίηση ο ενθουσιασμός των διερχόμενων οδηγών ήταν πολύ μεγαλύτερος καθώς μετά το «σοκ» της ποινικοποίησης, ένα μεγάλο τμήμα των οδηγών επιστρέφει στον αγώνα ακολουθώντας τις ανανεωμένες οδηγίες διέλευσης των διοδίων.
Αναμφίβολα όσοι συμμετέχουν στις τοπικές συνελεύσεις, βρίσκονται σε επικοινωνία με μέλη του κινήματος ή αποτελούν συχνοί χρήστες των δημοσίων δρόμων δεν έχουν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Μια ευρύτερη περιφέρεια του κινήματος επανέρχεται στον αγώνα με σταθερά βήματα.
Το πιο σημαντικό όμως γεγονός παραμένει ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η μείωση των διελεύσεων αυτοκινήτων στις εθνικές οδούς αυξάνεται ταχύτερα πλέον από την άνοδο του κινήματός μας κι αυτό συνδράμει τον αγώνα που διεξάγουμε 19 μήνες τώρα, ο οποίος αποκτά μεγαλύτερη μαχητικότητα, συμμετέχοντας πια ενεργητικά στον αγώνα της Κερατέας ενάντια στους ληστές της ζωής χιλιάδων κατοίκων.
Οι Επιτροπές Αγώνα πρέπει να εντατικοποιήσουν τις τοπικές συνελεύσεις και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, να προχωρήσουν και να αναπτύξουν την πολιτική συζήτηση που ήδη γίνεται μεταξύ χιλιάδων συναγωνιστών/στριών και να επεκτείνουν τον αδιάλλακτο και ασυμβίβαστο αγώνα σε όλα τα μέτωπα που συντρίβουν τη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων, νεολαίων, φτωχών αγροτών και επαγγελματιών.
Δεν θα φύγουμε εμείς από τους δρόμους: Θα φύγουν πρώτα οι ληστές εργολάβοι, βιομήχανοι και το πολιτικό τους προσωπικό και παίρνουμε τη τύχη της ζωής στα χέρια μας και οργανωνόμαστε.
Γι αυτό απορρίπτουμε πλήρως διαβουλεύσεις στα ευρωκοινοβούλια διαφόρων αυτόκλητων σωτήρων, το ευρωκοινοβούλιο των τραπεζιτών και του νεοφιλελευθερισμού.
Γιάννης Χατζηγιάννης
Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας
Μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου